Pagina's

2013

zondag 17 maart 2013


In de prijzen!

A horse is a horse heeft de prijs voor de beste muziek in de wacht gesleept! Alle eer natuurlijk aan Henk Jan Heuvelink hiervoor! Daarnaast kreeg hij nog een eervolle juryvermelding voor sounddesign en de film won de categorie 'best use of prop', namelijk de koffer. Die was volgens de jury op een organische manier in de film verwerkt, ja ja... Bij de publieksprijs eindigde A horse is a horse op de 3e plaats. Wij zijn blij met de prijzen en trots op onze film!

zondag 10 maart 2013


THE END - voor nu

48HFP zit erop voor het team van Sjalot Ink.!

979 foto's, 32 meisjes, 29 paarden, 21 flats, 15 auto's, 2 hondjes en 1 paar klompen: dat is de film 'A horse is a horse' van Sjalot Ink.

Volgende week is 'A horse is a horse' te zien in de 48HFP Nijmegen-competitie tijdens het Go Short Festival (in groep B).

Komt allen naar Lux!

Zaterdag 16 maart om 12.00 uur
Zondag 17 maart om 15.15 uur

Kaartjes via http://www.goshort.nl/
A horse is a horse

Charlotte en Henk Jan zijn zojuist met gierende banden naar Trainon gesjeesd om de film van Sjalot Ink. in te leveren vóór half acht. Op tijd! En onze film heet:


Wanneer kun je het resultaat zien?

Het resultaat van dit best heel spannende 48HFP Nijmegen, waarin team Sjalot Ink. experimenteel aan de slag ging, kun je volgende week tijdens het Go Short Festival bewonderen.

Ons filmpje wordt vertoond in groep B:
zaterdag 16 maart om 12.00 uur
zondag 17 maart om 15.15 uur - dan is ook de prijsuitreiking

Kaartjes bestellen kan via de website van Go Short: http://www.goshort.nl/info/

De laatste noten

Henk Jan legt de laatste hand aan de muziek voor de film. Nog een uur ongeveer en dan moet alles binnen zijn. Het is best spannend!
It's all in the detail
 Er middenin

Team Sjalot Ink. heeft tot diep in de nacht doorgewerkt. Bij het gloren van de ochtend sloeg de twijfel toe - zoals dat gaat. Halen we het? Is dit wel iets?

En toen kwamen Maus, Caroline en Hannes worteltaartjes brengen. Mm, worteltaart! Een erg goede keus, gezien de omstandigheden.

Maus en Caroline kregen een voorvertoning, waarbij aangevuld werd: 'Maar het is nog niet af', en: 'Hier komt nog een stukje bij', en: 'Daar komt nog muziek onder.' En tóch vonden ze het al leuk, en dat waren net die positieve vibes die team Sjalot Ink. nodig had.

Want dat is 48HFP: je zit er zo middenin dat je het soms niet meer ziet. Dan zijn er zo'n drie deviezen: stel prioriteiten, maar het jezelf niet te moeilijk en laat je filmpje-tot-nu aan anderen zien.zaterdag 9 maart 2013


De nacht is nog lang

En dat is maar goed ook. Team Sjalot Ink. moet nog even.


48HFP-jargon

Het is grappig hoe je, als je in zo'n snelkookpan als 48HFP springt, in een andere tijdsdimensie terecht lijkt te komen. Was het echt gisterenmiddag dat we nog wikten, wogen en duimden voor een gunstig genre? Er is een week verstreken sinds we het storyboard maakten, nog geen 24 uur geleden.

En voor je het weet heb je als team je eigen 48HFP-jargon. Net vroeg iemand: 'Waar is de bukboerin?' Duidelijk!

(Ze is trouwens terecht, die bukboerin.)

Zuurstof

Ondanks regen en guurheid staan de tuindeuren open. Zuurstof! Team Sjalot Ink. is vanaf vanochtend half acht uiterst geconcentreerd aan het werk.

De eerste resultaten zijn er naar; zie de blije gezichten van Henk Jan (links) en Leon bij een kleine sneak preview. Henk Jan maakt de soundtrack en doet het sounddesign.


Wie hard werkt, moet goed eten

We begonnen vanochtend nog redelijk bescheiden, met koffie, brood en fruit.


De lunch werd verzorgd door Orphea en Olivera. Niet alleen maakten zij superieure boterhammen en smeersels maar ook -ja!- mangoslagroomkwarktaart.


En zojuist kwam buurman Leon een pan geweldige mosterdsoep met zalm brengen. Zo lekker aten we die niet eerder!


Er is maar een conclusie: als je schandalig verwend wilt worden met het lekkerste eten, moet je meedoen aan 48HFP Nijmegen met team Sjalot Ink.

Hints!

Een experiment in 48 uur. Wat is er gaande in de Zeepfabriek in Bottendaal?


Omdat beelden soms gewoon meer zeggenNiet voor mensen met twee linkerhanden

Team Sjalot Ink. is op dreef. Er wordt druk getekend, geknipt, getimmerd en gezaagd. Niet voor mensen met twee linkerhanden. (Die mogen achter het blog.)

Wat Bløf er mee te maken heeft?

De verplichte regel van dit jaar is: ' Dit is harder dan ik hebben kan'. Als we naar buiten kijken, zijn we bang dat 48 Hour Nijmegen het een beetje over zichzelf heeft afgeroepen.

Gelukkig hoeft team Sjalot Ink. niet naar buiten. En staan The Jayhawks op.


Sjalot Ink. heeft de primeur

Het is de allereerste keer dat het genre 'mistaken identity'  (wij moesten het ook even opzoeken) meedoet aan 48hfp. Nijmegen en het team van Sjalot Ink. hebben dus de primeur!

Buiten is het grijs en miezerig maar binnen is het licht. We staan in de startblokken om er iets moois van te maken.vrijdag 8 maart 2013


De opdracht is...

Een film van het genre 'mistaken identity' met de volgende verplichte elementen:

- Boer/boerin Appie/Anette Kriele
- Een koffer
- De zin 'Het is harder dan ik hebben kan' (This is too hard to handle)

En niet eerder hadden we zo snel een verhaal bedacht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten