Pagina's

2014

zondag 28 september 2014


Top Dog op het Nederlands Film Festival!


Gisteren ontvingen wij het geweldige bericht dat Top Dog te zien zal zijn tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. In het programma is het onderdeel The Best of 48 Hour Nederland opgenomen en Top Dog is daarvoor geselecteerd. We zijn super trots! Komt dat zien op dinsdag 30 september 2014 om 19.00 uur. Meer info en kaarten via de website van het NFF.


woensdag 16 april 2014


TOP DOG sjeest naar Berlijn!

Onze TOP DOG is snel, want hij gaat nu al de grens over! Vanavond wordt onze film vertoond in Berlijn tijdens een Open Screening in de Sputnik Kino, Kreuzberg. Meer info vind je hier.

Alles geben!

zondag 13 april 2014


Sjalot Ink presents.... TOP DOG!

TOP DOG - a 48 hour film project from Sjalot Ink. on Vimeo.

TOP DOG in de prijzen!

Wát een dag! Vandaag was de vertoning van onze film in de Lux. Ten eerste al erg leuk om reacties uit de zaal te peilen. De geluiden waren positief, maar dat het zo goed uit zou pakken hadden we niet gedacht! Bij de prijsuitreiking werd namelijk duidelijk dat we 4 prijzen hadden gewonnen, namelijk:

• Best Use of Character (verpleegster Cornelia)
• Best Use of Prop (de aansteker)
• Audience Award
• Runner up voor Best Film

Daarnaast zijn we genomineerd voor 'Beste Use of Genre'

Uiteraard zijn wij heel erg blij met deze prijzen!
Bedankt voor jullie stemmen en support!

foto boven: Twan Peeters

donderdag 10 april 2014


Sjalot Ink. bij Nijmegen 1

Tijdens het 48 Hour weekend kwam een reporter van Nijmegen 1 een kijkje nemen in Studio Dobbelman waar wij nog middenin de opnames zaten van TOP DOG. Bekijk het fragment hieronder, of klik op deze link om direct naar het juiste fragment te gaan.

dinsdag 8 april 2014

zondag 6 april 2014


Afterparty

En daar is de nasi! Wel een emmer vol, met sateetjes, een gebakken eitje en hééeeele hete sambal. Smullen zeg, bedankt Tiffin!

Als klap op de vuurpijl komt Caroline nog met een heerlijke cheesecake, een toetje dat je simpelweg niet kunt afslaan! Aan lekker eten zijn we écht niet tekort gekomen dit weekend. Helaas werd chef John geveld door een flinke griep - maar op zaterdagavond nam Edwin de honneurs meer dan waar!
Verder waren de paaseieren zwaar populair dit weekend, wellicht om de suikerspiegel een beetje op te krikken tijdens al dat animeren. Dat is pure topsport!

Dan eindelijk... Op groot formaat (de beamer wordt gelijk ingezet - als voorproefje op volgende week) bekijken we met z'n allen het resultaat van afgelopen weekend! Zondag 13 april kun je ook zelf de film gaan bekijken. TOP DOG wordt namelijk om 12.30 uur samen met de andere films van Groep B vertoond in de Lux, tijdens het Go Short Film festival. Je kunt hiervoor kaartjes bestellen via de website van de Lux in Nijmegen. Komt dat zien! Daarna vindt ook de prijsuitreiking plaats.

En dan zit 48 Hour er alweer op! It's been a bumpy ride. Of eigenlijk.. dat 'bumpy' viel best mee - dit heeft zeker weten te maken met de geweldige voorbereidingen en regie van team captain Charlotte. Dat mag best even genoemd worden!

Langzamerhand gaan we in de sluimerstand, we zijn namelijk zo moe als een hond...


Orphea's sjaal

We 'inspireren' nú al! :)


Mission accomplished!

En jahoor we zijn binnen! Als tweede team nota bene :) met een animatie van ruim zes minuten! Nu onderuit met sweet chilli chips, paaseieren en grote brokken chocola...


Ready for take off

We houden de snelheid erin bij team Sjalot Ink. Op dit moment zoeven Charlotte en Maarten richting Trianon om onze film in te leveren. Deadline gehaald, yeaaaaah!! Laat de nasi van Tiffin maar aanrukken!

It's a wrap!

Het is drie uur en alle animaties zijn opgenomen, yes! Nu is Maarten hard bezig met sound designen én editen..  Voor half acht vanavond moet de film afgeleverd zijn in Trianon.. We'll keep you posted!

Bezoek!

Zojuist kwam Simone mét hond Jens – toch eigenlijk de grote inspiratiebron voor deze 'Inspirational Movie' – op bezoek bij de Zeepfabriek, om te kijken hoe alles ervoor staat. Jens gaf ons een goedkeurend knikje, en zijn baasje is gelukkig ook enthousiast!


Sunday morning...

Iedereen is weer present en vandaag hebben we nog genoeg te doen, dus we gaan gauw weer verder met TOP DOG!

zaterdag 5 april 2014


Somewhere over the rainbow... (in Utrecht)

Ook op afstand wordt er hard gewerkt aan onze film, vanuit de muziekstudio van Aafke in Utrecht komen allemaal fantastische melodieën! De muziekjes blijven nu al in ons hoofd hangen...

Morgenvroeg komt editor Maarten ook naar de Zeepfabriek, dan moet alles bijelkaar gaan komen, spannend!


Knip knip knip...

Ook het papier van onze sponsor Igepa wordt zeer goed benut!


Breiwerk

We liggen helemaal op schema, er is zelfs tijd om even Olivera's breiwerkje erbij te pakken ;)
Zojuist ook de eerste muziekfragmenten van Aafke gehoord... dat klinkt veelbelovend, hier worden we blij van!


Lunchtime!

Na een hele ochtend zwoegen heeft iedereen flinke trek, er staat een fantastische lunch voor ons klaar, verzorgd door Orphea en Olivera.
Mmmm verrukkelijk, linzen-pompoensoep, wraps, broodjes en fruit, wij happen nog even verder...


Op TV!

Vanmiddag werden we gebeld door Nijmegen 1 of zij een item konden maken over Sjalot Ink.
De pers weet ons nu al te vinden :) We zijn benieuwd wanneer dit wordt uitgezonden!


Overal papier

Er wordt hard getekend, geknipt, gefotografeerd en geanimeerd in de Zeepfabriek! Hierbij een tussenstand.. we geven nog niet teveel prijs natuurlijk ;)

vrijdag 4 april 2014


Een inspirerende avond

Het genre is inmiddels bekend en dit jaar hebben we 'Inspirational Movie' te pakken! De volgende elementen moeten verplicht terugkomen in de film:

Karakter  Cor/Cornelia Duurstee - verpleger/verpleegster
Voorwerp  aansteker
Regel  Leven is als een botsauto / Life is like a bumper car

Vanavond zijn al een hoop ideeën en een storyboard ontstaan, morgenvroeg gaan we aan de slag. Voor nu: Weltrusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten